Aprikoserna kan t ex bytas mot fikon eller dadlar, och mandel och cashewnötter kan bytas mot valnötter och hasselnötter, eller något helt annat om du inte tål mandel och nötter överhuvudtaget
2 dl fikon, aprikoser, tranbär. Blanda grahamsmjöl, linfrö, nötter, frukt, salt och bikarbonat. Tillsätt sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg
Julbrödmedfikon, mandel och blåbär. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Ja och kika runt efter ett riktigt bra recept på vörtbröd, vore kul att testa ett med surdeg. Den blir väldigt kladdig så jag rörde runt med en träslev
Dagar då man har lite tid men ändå vill äta något gott till frukost kan jag varm rekommendera dessa små goda julbröd som tar ca 15 minuter att göra. )Juliga frukostbrödDetta behöver du till 6-8 småbröd 2 dl mandelmjöl1 dl solroskärnor2 msk krossade linfrön6 finhakade aprikoser4 finhackade fikon2 tsk brödkrydda2 ägg Så här gör du Sätt ugnen på 225 graderHäll mandelmjöl, solroskärnorna, de krossade linfröna och brödkryddorna i en bunkeRör om så det blandasHacka aprikoser och fikon fint och tillsätt i blandningen och rör omVispa upp äggen och rör ner i blandningen Blanda till en deg (blir något kletig)Forma degen till runda småbröd eller som jag gjorde denna gången, tryckte ut dem något till små tekakor och lägg på en plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter till de fått fin färgÄt brödet som det är eller eventuellt med lite smör och ost tillsammans med en god kopp kaffe eller ett värmande te. 4 finhackade fikon
Det vi kom fram till att vi verkligen gillade var främst förrätterna - sill, gravad lax, paté och rökta korvar, samt en god griljerad skinka, julbröd, stark senap, julöl och snaps
Hembakat julbröd är en favorit♥Julsmaker från russin, fikon och hasselnötter. Du behöver2 limpor7 dl vetemjöl special3 dl grahamsmjöl2 dl grovt rågmjöl2 tsk salt2 tsk bikarbonat2 dl mörk sirap1 l filmjölk1 dl russin150 g fikon i bitar2 dl hasselnötter,
Ännu ett julbröd, här med fyllning av fikon och solrosfrön som ger ett mycket gott och saftigt bröd. Strimla fikonen och rör ner i degen, tillsätt russinen
Klä bakformar med bakpapper. Fäll upp och pensla pappret med lite vatten. 7 dl helfet naturell yoghurt (går ej med lättyoghurt). 2 dl fint hackade fikon