Mina favoritsmaker är jordgubbssylt och ost. Mina bröd igår smaksatte jag med 1 dl ljus Sirap och Pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön och hade jag haft någon torkaf frukt hemma så hade jag mer än gärna hackat ner det med men det ska få bli en annan gång
lite jordgubbssylt. Vispa ägg och socker till en ljus och fluffig smet med elvisp. Fördela de mosade eller skivade jordgubbarna jämnt över tårtbottnen och bred eventuellt över lite jordgubbssylt
Fast inte med hallonsylt som kanske är det vanligaste utan det ska vara jordgubbssylt och det går inte med vilken jordgubbssylt som helst utan Icas jordgubbssylt i klämflaska utan bitar i
Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Blanda ungefär hälften av grädden med vaniljkrämen och rör ner två matskedar jordgubbssylt. 1 dl (60 g) glutenfri ljus mjölmix. 2 + 4 msk jordgubbssylt. Bred på ett tunt lager jordgubbssylt (ca 2 msk) och sedan ett lager lemon curd. 1 dl (60 g) glutenfri ljus mjölmix. 4 msk jordgubbssylt
Ljus rulltårta2 st 20cm rulltårtor eller en 40cm lång. 1,5 – 2 dl jordgubbssyltBred till sist ut ett lager med jordgubbssylt och rulla försiktigt ihop rulltårtan. 2 dl jordgubbssylt
Men hemkokt jordgubbssylt funkade bra det också. Men efter en kopp kaffe och massor av tända ljus så höll jag med om att det var rätt mysigt ändå att njuta av en ledig helgmorgon