jordgubbarna, halvera dem sedan med kniv. 1 liter jordgubbar. sedan över 1 dl av syltsockret och lägg sedan över resterande jordgubbar och. 1 liter jordgubbar. 1 dl av syltsockret och lägg sedan över resterande jordgubbar och
Om jordgubbarna är frysta, lägg dem i en kastrull på låg värme och låt dem mjukna upp. Svenska jordgubbar är ganska söta ifrån början, så var noga med att smaka av när du lägger ner sockret, så sockermängden kan du styra efter tycke och smak
Skölj och snoppa färska jordgubbar. Tidigare har jag kokat jordgubbssylt med enbart bär och syltsocker, men numera har jag börjat använda en blandning av vanligt strösocker och syltsocker
Milo och jag gillar inte jorgubbsbitar i jordgubbssylt. Mariekex, smör, ost och min jordgubbssylt. RECEPT 1 burk jordgubbssylt. 4 dl jordgubbar (jag tog frysta). 1) Blanda jordgubbar, vaniljsocker och vatten i en tjockbottnad kastrull. 2) Koka upp och låt koka i ca 10 minuter tills alla jordgubbar kokat sönder. 3) Ta av kastrullen från plattan, mixa sönder alla jordgubbar med en handmixer. Saffrans-scones 1 burk jordgubbssylt. 4 dl jordgubbar (jag tog frysta)