en påse frystajordgubbar (500g)1 dl skivad rabarber (tog det mest för att jag hade, men det går lika bra utan, minska då något på sockret)1 dl syltsocker med pektin1 vaniljstång1limekoka upp jordgubbar, rabarber, socker, urskrapad vaniljstång - både frön och stång, samt finrivet skal från en halv lime
Tina jordgubbarna lite om de är frysta. Jordgubbar,. Raw jordgubbsmarmelad. Själv tycker jag jordgubbarna är tillräckligt söta i sig (trots att de är frysta), så det räckte med ½ tsk honung
Om du som jag använder frystajordgubbar kan du tina dom lite lätt innan du mixar. Att äta jordgubbsmarmelad på nybakat bröd, det är då ren och skär matlycka i mina ögon
Rabarb och jordgubbsmarmelad. Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj