Jordgubbsmarmelad citron recept

10 Spara
Jordgubbs- och rabarbermarmelad

Jordgubbs- och rabarbermarmelad

Köp ett flak jordgubbar när det är bra pris. JORGUBBS- och RABARBERMARMELAD (ca 4 burkar)2 kg ekologiska jordgubbar1 kg rabarber1,5 kg socker1 citronparaffin* Kör glasburkar ui diskmaskinen så att de är klara om ca en timme (då är de både rena och varma). * Värm upp 1/2 dl vatten i en väl rengjord stor kastrull* Skär rabarbern i strimlor och lägg i vartefter på hög värme (så rabarbern förkokar lite)* Snoppa jordgubbarna och skölj dem, häll i dem också (stora kan du skära i två delar)* Koka upp snabbt och skumma av (ta en träspade och ta av skummet som blir på toppen)
9 Spara
Marmelad

Marmelad

Här har jag kokat tre olika marmelader. Lägg en klick marmelad på en tallrik och se om den ”stelnar” efter en liten stund, om den inte gör det så ska det koka några minuter till
0 Spara

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Skölj, rensa och dela jordgubbarna.  Rör i konserveringsmedel och häll upp på rena burkar.  Skölj rabarbern och skär i 1 cm bitar. Koka rabarber och jordgubbar på mycket svag värme under lock i 20–30 minuter.  Tillsätt ingefära, socker och citronsaft och citronskal och koka i 15 minuter utan lock. 1/2 kg rabarber
Sökförslag och sidor