Jordgubbsmaräng recept

Jordgubbsmaränger

Sätt ungen på 125°C. Vispa ihop ägg och florsocker i en bunke över vattenbad. Se till att bunken passar kastrullen så det inte "läcker" ut någon vattenånga
Rosiga jordgubbsmaränger

Rosiga jordgubbsmaränger

Klä två bakplåtar med ugnsduk (teflonbelagt bakpapper). Vispa äggvitorna i en stor, absolut ren, fettfri skål till styvt skum

Jordgubbsmarängen

Igår testade jag att göra hela receptet, toppat med jordgubbsmaräng. Jordgubbsmaräng.  . Som ni kanske minns lagade jag den här pajen häromdagen, med mandel och citronkräm och färska jordgubbar
Elsas Sommarmat - Jordgubbsmaränger, 16 stora

Elsas Sommarmat - Jordgubbsmaränger, 16 stora

4 äggvitor. 5 dl socker - ja, det stämmer. 1 tsk citronsaft. 1 msk jordgubbssylt. (röd karamellfärg). Vispa äggvitor, socker och citronsaft över vattenbad tills sockerkristallerna löst upp sig
Sommarmat - Jordgubbsmaränger

Sommarmat - Jordgubbsmaränger

4 äggvitor. 5 dl socker - ja, det stämmer. 1 tsk citronsaft. 1 msk jordgubbssylt. (röd karamellfärg). Vispa äggvitor, socker och citronsaft över vattenbad tills sockerkristallerna löst upp sig
Chokladtryffelpaj med marshmallows & jordgubbsmaräng

Chokladtryffelpaj med marshmallows & jordgubbsmaräng

På toppen en luftig jordgubbsmaräng. Men för er som älskar när den kraftfulla chokladsmaken bryter av mot den söta jordgubbsmarängen ska definitivt använda er av mörk choklad istället
Citroncupcakes med jordgubbsmaräng

Citroncupcakes med jordgubbsmaräng

Igår hade jag några äggvitor över, så jag ville testa att göra jordgubbsmaräng. JordgubbsmarängMan kan byta ut jordgubbarna mot andra bär och då kan man eventuellt hoppa över att mixa bären, beroende på sort, hallon behöver t ex
Sommarmat - Jordgubbsmaränger

Sommarmat - Jordgubbsmaränger

4 äggvitor. 5 dl socker - ja, det stämmer. 1 tsk citronsaft. 1 msk jordgubbssylt. (röd karamellfärg). Vispa äggvitor, socker och citronsaft över vattenbad tills sockerkristallerna löst upp sig
Tårttips

Tårttips

Seg jordgubbsmaräng på rulle. Midsommar närmar sig och jordgubbstårta är ett måste. I helgen provbakade jag en ny typ av marängtårta som var lätt att göra och med såna ingredienser man har hemma, eller i alla fall kan köpa i vilken butik/kiosk som helst
Päronmaränger

Päronmaränger

Rosa hushållsfärg (jordgubbsmaränger). Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret

Paj med mandel och citronkräm

Jag bytte ut hans glutenfria pajdeg till en vanlig mördeg och hoppade över jordgubbsmarängen.  . Det här receptet såg jag Magnus Johansson laga i Nyhetsmorgon i förra veckan, eller iaf en variant på det
Jordgubbsmaränger

Jordgubbsmaränger

Ugn. 150 °C Tid. 1 timmaIngredienser. 4 äggvitor (125 g)1 dl jordgubbssyltSockerlag. 75 g vatten210 g strösockerArbetsbeskrivning
Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

Den här gången provade jag att toppa den med en jordgubbsmaräng, vilket blev en god brytning till rabarberns lite syrliga smak

Jordgubbsmaräng

Skär jordgubbarna i fjärdelar. Vispa grädden hårt och blanda med matlagningsyoghurt och florsocker. Varva de små marängerna och jordgubbarna med gräddyoghurten på 4 tallrikar