Fördela glass och jordgubbskompott med mandelcrisp i små glas. En knallröd jordgubbssås eller kompott som ringlar ner över kritvit vaniljglass ser både frestande och förföriskt ut
Smula kexen till lagom stora bitar. br />Italiensk maräng. 1. Vispa äggvitan till ett hårt skum. 2. Häll 1 dl socker samt 1/2 dl vatten i en kastrull och koka upp till 121 grader
Då kommer jag också att minska sockerhalten i jordgubbskompotten, eller utesluta det helt, för den tyckte jag var lite för söt men det är ju förstås en smaksak
250 gr jordgubbar. 1 äpple. 1 vaniljstång. 2 dl socker. Citronsaft. Marinera jordgubbarna med saften av en halv citron med urskrapad vaniljstång och socker över natten
4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar
Rabarber och jordgubbar är så gott tillsammans. Här har jag valt ut 3 röda mjälla normalstora rabarberstänger som jag blandat i skurna bitar tillsammans med 250 g skurna jordgubbar