Förbered gärna vispgrädden och frukten 2-3 timmar innan om man vill. 1 liter färska jordgubbar eller andra bär och frukter som är i säsong. 2 ½ -3 dl vispgrädde (laktosfri)
Varva sedan jordgubbar, vispgrädde och mandelcrunch i ett glas. I helgen när vi hade gäster gjorde jag den här efterrätten med amarettomarinerade jordgubbar, mandelcrunch och vispad grädde
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. Rör om då och då och kolla så det inte blir bränt 2,5 dl vispgrädde
Dela jordgubbarna på mitten. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme. 4 Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. 3 liter färska jordgubbar. 3 dl vispgrädde
Jordgubbar är oftast godast som de är med lite vispgrädde eller mjölk till. Nu är sommaren verkligen här och våra första svenska jordgubbar har börjat dyka upp på sina håll
Skölj limefrukten och finriv lite av skalet ner med jordgubbarna. Pressa limesaften över jordgubbarna. Varma grovt krossade Digestivekex, mascarponekräm och jordgubbar i portionsglas eller skålar
Hade nog förväntat mig att den här efterätten skulle vara något sötsliskig för min smak, men jag tyckte att den kändes riktigt fräsch med de färska jordgubbarna