Annars kan man ta exempelvis mandelskorpsmulor eller nötkross samt hjortron och citronmeliss till jul och nyår, passionsfrukt och maräng till påsk, färska jordgubbar och mynta på sommaren
Sylt, saft och mos,. Jordgubb-mynta-citronsaft. Följ receptet ovan men när du ska hälla av bären i saftduken så lägger du två stora kvistar med mynta i kastrullen som saften ska rinna ner i
Dagens recept blir saften jag kokade igår, jordgubbssaft med mynta. Här hade jag gärna tagit kvälll när jag kom tillbaka hem men eftersom jag impulsivt köpa 15 liter jordgubbar igår kväll och hade massor av dem kvar att ta hand om trots två omgångar sylt och en sats saft igår så var det bara att fortsätta med bären
CHIASYLT PÅ JORDGUBBAR. Toppa med mynta & kokos chips. 1/2 ask jordgubbar eller 1 dl frysta tinade. Skopa upp chia & havrepudding i 2 eller 4 mindre glas, fortsätt med sylt & Cashewkräm
Följande gång tänker jag hacka lite mynta i "glasyren" för att få en extra kick i smaken. torkade ärtor eller mynt)Ta bort tyngden efter ca 20 min och fortsätt grädda tills gylleneGör fyllningen medan pajskalet svalnarFyll tårtan och dekoreraFyllning250g mascarponeost2 dl vispgrädde2-3 msk florsocker (eller enligt smak)skalet av en citron + en skvätt citronsaftfärska bär0,5 dl vatten2 msk aprikossylthackadmyntaVispa vispgrädde och florsocker rätt så löstBlanda i mascarpone, citronskal och citronsaft, smaka avFörbered bären. kärna ur körsbären och halvera jordgubbarna om du så tyckerFyll pajskalet med fyllningenVärm upp vattnet tillsammans med sylten, tillsätt hakad mynta och låt svalna en aningDekorera tårtan med bär och myntablad, pensla bären med aprikosvattnet så de får en fin glans 200 g osaltat smör
Sylt med jordgubbar och rabarber. Jordgubbar. Hallon- och persikosylt. (blanda en ask ricotta med ett par msk honung, lite rivet citronskal, finhackad mynta och grovhackade valnötter och servera med konserverad persika i skivor)
På bilden är mina toppade med jordgubbar, lite vaniljsocker och mynta. Servera med bär eller sylt. Våra barn är inga frukostmänniskor och vi har försökt med allt möjligt om morgnarna utan någon större succé
Jag tog en förpackning med frusna jordgubbar, la i en karaff och fyllde på med vanligt kranvatten och tillsatte en halv skivad ekologisk citron och sen egenodlad ekologisk mynta
Idag gick Livia sin sista dag på förskolan nånsin och då blev det jordgubbstårta för att fira. Tänker att den passar till midsommar också därav rubriken