Jordgubbar är dessutom kalorisnåla och proppade med nyttiga vitaminer och mineraler. Halten av C-vitamin är högra än apelsin och en portion ger dessutom en fjärdedel av dagsbehovet enligt Lennart Ennart (Ennarts hälsa blogg)
Blanda en del av grädden med hallonsylt (mängden är ungefärlig, beroende på hur mycket fyllning man vill ha), bred på blandningen på ena tårtbotten, lägg på den andra botten och stryk sedan upp tårtan med den grädden som inte blivit blandad med sylten
Vi har valt krusbär, rabarber och jordgubbar - en verkligt fin kombination. Det är bäst att använda en gryta av rostfritt stål till att koka marmelad och sylt i
Sylt med jordgubbar och rabarber. Jordgubbar. Hallon- och persikosylt. (i skivor som fått "marinera" i saft och skal från en apelsin eller innanmätet från ett par passionsfrukter)
Grape, röda bär, krusbär och jordgubbar. Suröl kan ha en unken smak av jordkällare och gammal frukt, men även gamla möglande sylter och saft har sin charm