Rabarbersirap. Rabarbersirap. 1/2 lime6 cl rom6 myntablad2 + 1 msk rabarbersirapsodavattenismyntabladlimeklyftor. 250 g rabarber1 1/2 dl strösocker1/2 dl vatten. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Ringla i 1 msk rabarbersirap. 6 myntablad. 2 + 1 msk rabarbersirapsodavattenismyntabladlimeklyftor
1 l rabarber, saft från (ur saftmaja) ev jordgubbar 600 g strösocker 50 g citronsaft 1 kruka mynta. 1 l rabarber, saft från (ur saftmaja) ev jordgubbar 600 g strösocker 50 g citronsaft 1 kruka mynta
Lagom tills de kom fram skar jag upp lite torget-köpt vattenmelon och jordgubbar. I fredags förberedde jag även för en rabarberpaj jag hade tänkt baka igår, men den blev inte av
Sylt med jordgubbar och rabarber. Jordgubbar. (blanda en ask ricotta med ett par msk honung, lite rivet citronskal, finhackad mynta och grovhackade valnötter och servera med konserverad persika i skivor)