500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Så den smakar verkligen sommar, och den är så enkel att göra att det inte finns någon egentligen anledning att låta bli (om man nu inte är allergisk eller inte gillar jordgubbar/rabarber såklart)
rabarber, jordgubbar, mango. Blandade i jordgubbar från i somras jag har i frysen och även lite mango. Våra rabarber är stora och fina nu och de är ju godast i början på säsongen
Idag bytte jag jordgubbarna mot rabarber. Recept på denna goda goda kaka hittar ni här. Jag tog ut den efter 40 minuter i ugnen, då får den en mjukare yta
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknande smak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
Dekorera med färska jordgubbar. Den här frusna marängtårtan med rabarber gjorde jag till Mors Dag för några år sedan och den är såå god så jag har gjort den i år igen
Ursprungsreceptet kommer härifrån och blåbären skulle kunna bytas ut mot antingen rabarber, plommon, hallon, jordgubbar eller varför inte en kombination av alla möjliga frukter
Snoppa och skiva jordgubbarna. Har du rabarber kvar så testa denna paj, har du dessutom en glutenfri vän passar det perfekt att bjuda in till lite fika
Raw citroncashewpaj med jordgubbar. Till en del av våfflorna serverade jag matiga tillbehör (se tips nedan) och till resten serverade jag rabarber- och hallonsylt med chiafrön och ytterst lite honung som sötning
Färska jordgubbar. Skala rabarbern och skïva upp den i lagom små bitar beroende på vilken storlek du har tänkt ha på muffinsarna (stora muffinsformar tål ju större bitar)