Varva smulor, grädde, jordgubbaroch karamelliserad mjölk i glas. Snoppa och skiva jordgubbarna. Bara att varva kola, grädde och bär i fina glas och sedan toppa med smuldeg
jordgubbar. Hacka nötterna grovt och torrosta dem med pumpakärnor och solrosfrön. Blanda ner rapsoljan, jordnötssmör och honung och häll blandningen över bären i en ugnssäker form
Jordgubbarochmjölk hör sommaren till tycker jag. Många lokala Ölandsbor säljer jordgubbar lite här och var och tjänar en slant på de goda lokalodlade bären
Dulce de leche heter resultatet man får om man kokar en konservburk med kondenserad mjölk i två timmar och har ni inte gjort det än så är det baske oss dags
Tänk på att ta den karamelliserade mjölken som redan är färdigkokt kolakräm. Men testade den här förra helgen och med jordgubbar så kan jag bara säga wow
Smält smöret och tillsätt mjölken. mjölk. Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbaroch lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på