Jordgubbar och basilika recept

Sommardrink med jordgubbar och färsk basilika

Sommardrink med jordgubbar och färsk basilika

Jordgubbaroch färsk basilika är otroligt gott ihop. Tillsätt gin och blanda runt. Färsk basilika. Blanda jordgubbaroch lime ett glas tillsammans med några blad färsk basilika
Tomatsallad med jordgubbar och basilika

Tomatsallad med jordgubbar och basilika

Ingredienser Tomatsallad med jordgubbarochbasilika För 4 personer Tillagningstid. 20 minuter 500 g blandade små tomater 250 g jordgubbar 50 g rödlök 1 näve basilika 1 st lime, zest Dressing 0,5 dl olivolja 2 msk pressad lime 1 tsk lönnsirap - valfritt 1 krm havssalt Topping Zest från lime Basilika Flingsalt Nymald svartpeppar Husgeråd Kniv Bunke Rivjärn Visp
Clafoutis med jordgubbar och basilika

Clafoutis med jordgubbar och basilika

Halvera jordgubbarnaoch blanda dem med basilika, limeskal och lite av sockret. Lägg i jordgubbarna. Vispa ägg, resten av sockret, vaniljsocker och salt
Basilika och limerisotto med baconlindad kyckling

Basilika och limerisotto med baconlindad kyckling

Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Sommarsallad med persika, jordgubbar och örter

Sommarsallad med persika, jordgubbar och örter

5 jordgubbar. 5 blad basilika. 1 persika 5 jordgubbar 5 små tomater 5 blad mynta 5 blad basilika 5 blad persilja 10 cm gurka 100 g fetaost 1 dl spenat 1 dl belugalinser eller liknade, kokta 1 msk olivolja nymalen svartpeppar 1 krm flingsalt