Innan har vi bland annat marinerat jordgubbarna i ingefära och vitt vin, provat myntamarinera bären och testat att äta dom med halloumi och nu har turen kommit till en ny marinad - denna gången med rom
Lägg en myntakvist i varje glas och krossa (muddla) kvisten lätt med baksidan av en träsked. Lägg i snoppade och tunt skivade jordgubbar, häll över lime, rårörsocker, rom och is och rör om
Jordgubbar marinerade i mynta och lime med romindränkt sockerkaka och fluffig sabayone. Häll marinaden över jordgubbarna och vänd försiktigt runt med mynta
Stoppa ner jordgubbarna med myntabladen i en mixer och mixa ihop. Vill man ha alkoholfritt så är man klar nu annars tillsätter man nu romen efter tycke och smak
Stoppa ner jordgubbarna med myntabladen i en mixer och mixa ihop. Ljus Rom. Vill man ha alkoholfritt så är man klar nu annars tillsätter man nu romen efter tycke och smak
Tillsätt rom och smaka av, tillsätt mer socker eller jordgubbar om det behövs. Det kan se ut att vara ett godtyckligt recept, men mycket hänger ju på hur söta jordgubbarna är här, därför måste man smaka sig fram lite med sockermängd framförallt
Man kan ju alltid göra en sangria med massor av frukt och jordgubbar. 1 liter jordgubbar. 1 kruka mynta. Vill du ha en starkare variant så blanda i 1 dl ljus rom. 2 citroner 2 lime 1 apelsin 1 liter jordgubbar. 1 kruka mynta. Vill du ha en starkare variant så blanda i 1 dl ljus rom
Gröp ur passionsfrukterna och blanda samman fruktköttet med de tärnade jordgubbarna och myntan. Vi har ju testat att servera en salsa med ananas, mynta och rom (här) tidigare till chokladtårta och det blev ju så himla gott, det friska lyfter verkligen den där lite tyngre chokladsmaken till oanade höjder
Mortla myntablad med rom, två jordgubbar och pressad lime i en shaker. Häll upp i glas genom en sil och ha i hela myntablad, skivade jordgubbar och krossad is (eller isbitar)