Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbar med en syrlig färskostkräm. Nu är sommaren verkligen här och våra första svenska jordgubbar har börjat dyka upp på sina håll
Ta av bunken och fortsätt vispa tills krämen är helt kall. Jordgubbar ”Mojito” med sabayonsås. Vispa över vattenbad oavbrutet tills konsistensen är krämig och börjar tjockna,
Skiva jordgubbarna på höjden. Stuns, krispighet och kräma. Gå över jordgubbarna med lite svartpeppar. Plocka upp sfärerna och placera dessa ovanpå jordgubbarna
Rensa och jordgubbarna, dela sönder dem lite och lägg i en kastrull. Jordgubbskräm. Vispa eller skaka ut potatismjöl och vatten tills det är klumpfritt innan det rörs i krämen
Hemligheten är att få till kakan med rätt balans av krämighet, syra och sötma. Tillsätt hallonen och jordgubbarba och mixa igen på hög tills att smeten är helt slät
Kräm. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering
Mixa ihop tills det blir en slät kräm. Häll upp mandelmjölken och jordgubbarna i en mixer/blender. Blanda in chiafröna i krämen och ställ sedan det i kylskåpet i minst två timmar, men helst över natten så att fröna hinner suga upp så mycket vätska de kan
I mitt fall blev det vad jag hade hemma, det vill säga spenat, groddar och jordgubbar. Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Blanda philadelphiaosten med socker, vaniljsocker och blanda ihop till len och mjuk kräm. jordgubbar. Toppa cheesecaken med färska jordgubbar och ringla över kolasåsen