4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. 1 msk smör. 1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. När man skalar jordärtskockor är det bra att ha en bunke med vatten och lite citronsaft i bredvid
Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa. 450 g jordärtskockor (5 st)2 st potatisarcitronsaft, några droppar2st Schalottenlökar, 2 klyftor vitlök1 msk smör8 dl grönsaksbuljong2 dl vitt vin1 dl gräddesalt & citronpepparfärsk timjan & persiljaTillagning. Fräs på medelvärme tillsammans med 1 matsked smör. 1 msk smör
smör. Fräs ingredienserna i smör i en tjockbottnad kastrull. 1-2 vitlöksklyftor smör. Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här
Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör. 2 msk smör. 500 g jordärtskockor 2 st potatis 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk smör 1 dl vitt vin 5 dl vatten 2 st grönsaksbuljong 2 dl vispgrädde salt peppar 6 skiva parmaskinka Garnera med