75 g rökt lax Garnera med. Ingredienser 200 g skalade jordärtskockor ½ klyftad gul lök ½ strimlad fänkål ½ msk smör/olja ½ dl vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 1 kvist rosmarin 3 msk crème fraiche, max 30 %, ev
Lite kommentarer, i grundreceptet har de rökt stekt sidfläsk till. Nu såhär i vintern är jag alltid lite småsugen på soppa och det får jättegärna vara vegetariskt som tomatsoppa, eller en klar grönsakssoppa eller som här, en jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa som en fortsättning på purén med skockor och blomkål. Hjort och rökt älg från lördagens middag som frästes på och satte smak på soppan
Till varmrätt valde jag en oxbringa som var så mör att den föll sönder när man försökte skära i den och den serverades tillsammans med pepparrotspotatispuré, rökt sidfläsk, bakad lök och rödvinssås
Jordärtskockssoppa, 4 portioner (förrätt). 150 g rökt sidfläsk. 150 g rökt sidfläsk. Jordärtskocka är en lite bortglömd rotfrukt i vardaglig matlagning