4 skivor lagrad ost. Lägg ut brödskivorna och lägg ost och skinka på 2 av dem och lägg på de andra två skivorna så att du får dubbelmackor. 4 skivor lagrad ost
Fördela löjrom, ost, krutonger och dill i fyra stora djupa tallrikar och ställ fram. 100 g västerbottensost. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10–15 min. Dela osten i 12 bitar eller riv den. 100 g västerbottensost
Servera med något gott, som till exempel fröknäcke med en smakfull ost. Jordärtskockan är som jag tidigare berättat om en liten uppstickare hos oss, som jag tror kommer få mer och mer plats
Den serverades med oststänger till som var grymt goda, men mäktiga. Till kan man också servera rostade, hackade hasselnötter som strösslas över soppan innan serveringen
God mat åt vi också, först Jordärtskockssoppa med chiliräkor och sedan Köttfärs- och rotfruktspaj. Allt inramat av ost, kex, surdegsbröd, dricka, snacks och sötsaker
Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B
Därefter serverades sedvanligt soppa – jordärtskockssoppa med bakad lax och ragu. Först provade vi vinerna till ett plock av ost, kex, oliver och foccacia
Vi brukar inte orka dessert här men igår valde vi att avsluta med sorbet och min man tog kvällens ost som var en hårdost med björnbärskompott och knäckebröd