Servera i en skål tillsammans med små bitar av knaperstekt bacon, ringla över en skvätt olivolja (mycket sparsamt) och garnera med lite riven muskotnöt samt lite finhackad persilja
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte. 2 msk olivolja
Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs löken. Jordärtskockssoppa passar både till vardags och fest. 1 påse ekologiska jordärtskockor 3 st potatisar1 chalottenlök2 st vitlöksklyftor7 dl vatten1 dl vittvin1,5 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning1 kycklingbuljongtärningmalen vitpepparSaltFärsk timjanOlivolja Gör såhär Skala och skär skockor och potatis i mindre bitar. jordärtskockssoppa 4-6 port
olivolja. Jordärtskockssoppa (recept och bild från Ica). Maten som vi åt i lördags blev ju verkligen en succé och jag kommer garanterat att göra om allt snart igen
Servera i en skål som du tycker om och pynta med bacon och en skvätt olivolja. Först ut är måndagens middag - en jordärtskockssoppa med knaperstekt bacon