Jordärtskockssoppa med timjan recept

Jordärtskockssoppa med parmachips

Jordärtskockssoppa med parmachips

Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull
Len jordärtskockssoppa

Len jordärtskockssoppa

Fräs dem i en kastrull/gryta tillsammans med olja, timjan, fänkål och vitlöksklyfta. När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

mat blir godare när man lagar det tillsammans med någon. Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Smaka av soppan med salt och peppar, strö över timjan och servera den med oststicksen. Späd med grädde och vin, och koka upp
Jordärtskockssoppa med varm toast

Jordärtskockssoppa med varm toast

2-3 kvistar timjan. 3 msk färsk, finhackad timjan. Jordärtskockssoppa250 g jordärtskockor 250 g potatis 2 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 6 dl grönsaks- eller hönsbuljong 2-3 dl grädde Salt och peppar 1 dl vitt vin 2-3 kvistar timjan. Toast8 skivor ljust bröd 200 g lagrad ost 3 msk färsk, finhackad timjan 3 msk rostad lök Salt och nymalen peppar Smör till stekning
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Smaka av med lite salt och vitpeppar Garnera med färsk timjan. Lägg i en kastrull med vatten så de inte blir bruna
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Smaka av med salt och nymald citronpeppar samt timjan & persilja. Gemensamt med en del andra medlemmar i Asteraceae (däribland kronärtskockan), lagrar jordärtskockan kolhydraten inulin istället för stärkelse
Krämig jordärtskockssoppa

Krämig jordärtskockssoppa

Förutom skockorna så skar herr M ner några potatisar, och tillsammans med grädde och vin blev det en otroligt krämig och galet god jordärtskockssoppa som vi serverade med parma- och bresaolachips
Len jordärtskockssoppa med salamichips

Len jordärtskockssoppa med salamichips

Jordärtkockssoppa250 g jordärtskocka 1 potatis, stor mjölig 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 1 msk smör 2,5 dl buljong (grönsaks- eller kycklingbuljong) 1,5 dl vispgrädde 1 dl torrt vitt vin salt peppar 1 kruka färsk timjan