Ingredienser 200 g skalade jordärtskockor ½ klyftad gul lök ½ strimlad fänkål ½ msk smör/olja ½ dl vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 1 kvist rosmarin 3 msk crème fraiche, max 30 %, ev. glutenfri Annons 50 g chèvreost Servera med. 75 g rökt lax Garnera med
Häll på buljong och krydda med lite rosmarin. rosmarin. Mixra allt med stavmixer till en slät soppa. Blanda i creme fraiche och smaka av med salt & peppar
färska örter (oregano, timjan, rosmarin eller mynta är mina favoriter till rödbetor). Och till det piffade jag upp gårdagskvällens jordärtskockssoppamed lite strimlad rökt lax och härlig smörfräst palmkål
Jordärtskockssoppamed rökt sidfläsk och äpple. Ovan getostinbakade dadlar med bacon runt. Späcka filén genom sticka in rosmarin och vitlöken i varje hål
Hittade ett recept hos Malgorzata, med bloggen matmedmera, som jag bara var tvungen att testa, det lät såå gott, och som det doftade i köket av härliga kryddor, citron och vitlök
Idag stod det jordärtskockssoppamedrosmarin på menyn. * Ekologiska livsmedel. Dessa plättar blev verkligen goda, dock lite salta men jag kan tänka mig att de är ännu godare med lite agavesirap till och att sältan då inte blir så stark
Jordärtskockssoppa. Servera med. Ta upp rosmarinkvisten och mixa soppan slät. Garnera med. Skär skockorna i bitar och fräs tillsammans med lök och fänkål i fettet i en kastrull