Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Mixa soppa slät med stavmixer och smaka av med salt, peppar och valfria kryddor som persilja och cayenne 1 kg Jordärtskockor, skalade
4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
JordärtskockssoppaSkalajordärtskockorna lite slarvigt och skär i mindre bitar. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötter rostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. Jordärtkockssoppa3 msk smör0,5 kg jordärtskockor1 st gul lök2 st vitlöksklyftor1 tsk chili3 dl grädde1 tsk salt smaka av nymalen svartpeppar0,5 st citron saften (eller 1 dl vitt vin) vatten späd ut till önskvärd konsistens Topping1 pkt halloumi250 g champinjoner2 dl hasselnötter rostade och hackade nymalen svartpeppar färsk timjan. 0,5 kg jordärtskockor. 0,5 kg jordärtskockor
Skala jordärtskockor och potatis. 300 g jordärtskockor. Dela i mindre bitar och fräs tillsammans med den hackade vitlöken och gula löken i olivolja i cirka 5 minuter
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte. 750 g jordärtskockor
Jordärtskockssoppa passar både till vardags och fest. 1 påse ekologiska jordärtskockor 3 st potatisar1 chalottenlök2 st vitlöksklyftor7 dl vatten1 dl vittvin1,5 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning1 kycklingbuljongtärningmalen vitpepparSaltFärsk timjanOlivolja Gör såhär Skala och skär skockor och potatis i mindre bitar. jordärtskockssoppa 4-6 port
Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. 500 g jordärtskockor. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt utan att det får färg i en gryta med smör
Skala potatisen och jordärtskockorna och dela i mindre bitar. Jordärtskockssoppa. Man får inte säga det men jag blev glad när det regnade i morse när jag vaknade