Jordärtskockssoppa med tomat och apelsin, 4 port. Jordärtskockssoppa med tomat och apelsin, 4 port. Jag fick en hel påse med hemodlade jordärtskockor från min arbetskompis C
Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B
Var dags gröna mat - Jordärtskockssoppa med timjan, 6 port. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Sköl
salt & peppar, dill. Häll upp soppan i skålar och toppa med lite dill. salt & peppar, dill. En dag kom min söta kollega Karro och frågade mig om jag gillade jordärtskockor
Servera tillsammans med löjrom (Kalix om ni frågar mig), dill och ostchips (lägg några skivor på en plåt och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter)
Blanda ost, rensad makrill, aprikosmarmelad och dill i en skål. 2 tsk hackad dill. Soppa. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar, och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter