Ingredienser 200 g skalade jordärtskockor ½ klyftad gul lök ½ strimlad fänkål ½ msk smör/olja ½ dl vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 1 kvist rosmarin 3 msk crèmefraiche, max 30 %, ev
Blanda i creme fraichen och låt sjuda ett par minuter. 1 dl creme fraiche. 1 dl creme fraiche. Jordärtskockan är en fantastisk liten knöl som kan skördas två gånger om året, sen höst eller tidig vår
Mixa, blanda i crèmefraiche och späd om så behövs med mer vatten. Knaperstekt smulad bacon eller stekt höstkantarell/rödgul trumpetsvamp att strö över soppan + en klick yoghurt/crèmefraiche
Häll tillbaka soppan och rör i crèmefraichen. Jordärtskockssoppa med tomat och apelsin, 4 port. 1 dl crèmefraiche. Jordärtskockssoppa med tomat och apelsin, 4 port. 1 dl crèmefraiche
Créme fraiche. Kryddig sötpotatis- och jordärtskockssoppa (8 port). Idag är det måndag och även om jag för tillfället befinner mig på en flygplats i Berlin ska jag såklart ge er inspiration till denna veckas vegetariska recept
Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa. Den här gången satsar jag på en vardagligare och hetare form av Crème Ninon – grön ärtsoppa med chili och vin istället för champagne
Mixade rotfruktsoppor är så ljuvligt gott och just jordärtskockssoppa är en stor favorit. Jag brukar göra rotfruktssoppor ungefär på samma vis varje gång, jag bara varierar rotfrukterna jag har i och så tar jag vad som finns hemma av grädde eller crèmefraiche
Västerbottenpannacotta med laxrom i små nubbeglas ochRullar av parmaskinka fyllda med tryffeldoftande svampröraHummer, ostron och färska räkor med liten cocktailsallad (het dressing)de Venoge champagne brut blanc de noir (ful flaska, favoritchampagne)Jordärtskockssoppa med chilismakande osttängerVibrant Petit Chablis B