1,5 dl vitt vin. Häll därefter ned i en kastrull tillsammans med vinet, låt koka upp och puttra under lock i 1 minut. 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1,5 dl vitt vin
Vi åt lunch på Prinsen, strosade på stan och drack vin ihop. Jag är så imponerad över alla som hinner med att kombinera både heltidsjobb och en väl uppdaterad blogg
Jordärtskockor i en riktigt len och smakrik soppa som värmer gott under vinterns sista dagar. Blanda potatis, skockor, buljong, lök, vitlök, grädde, vitt vin och buljong i en blender och kör på fullt ös tills det får en mjuk och len konsistens
Häll på vatten, vin och buljong. Portvinsås. Tillsätt vinäger, portvin, vin, fond & vatten. Arrangera köttet med rotsellerin, portvinssåsen och brysselkålen på tallrikar
Smaka av med vinet, salt och peppar. Mia Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell 243 kcal/port med oststäng 162 kcal/port utan oststäng 8 port 300 g trattkantareller (hade frysta) 3 st jordärtskocka à 20g 1 gul lök finhackad 1/4 purjolök, strimlad 3 dl mellangrädde 27% 3 dl mellanmjölk  1 msk smör 4 dl vatten 4 msk kantarellfond Persilja Salt och peppar Ca 1/2 dl vitt vin beroende på hurdan smak man vill ha Oststänger. Ca 1/2 dl vitt vin
Jordärtskocksoppa. Koka upp vatten och blanda med i socker och vinäger. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan. 2 dl vitt vin
Jordärtskocksoppa. Tillsätt vin, buljong och jordärtskockorna. 1 dl torrt vitt vin. 1 dl torrt vitt vin. Denna soppa testade jag att göra för ett tag sedan
Tillsätt vatten, buljong, vin och vinäger. Jag kan inte komma ihåg när jag åt jordärtskocksoppa sist och jag blir osäker på om jag ätit det över huvud taget
Lägg i de andra grönsakerna och häll på vinet. 4 pers500 g jordärtskockor1 gul lök4 potatisar1 msk smör1 dl vitt vin3 dl grönsaksbuljong3 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde1 tsk dijonsenapsalt och nymalen svartpepparGarnering