Fräs tillsammans i smör, först lök och tillsätt sedan skockor. jordärtskocksoppa får mycket mer smak om man gör som i detta receptet fräser dem lite innan man kokar
Värm smöret och oljan, lägg i den hackade löken, fräs den utan att den får färg. 1 rågad msk smör. Lägg i de skalade rotfrukterna skurna i stora tärningar
Skala lök och vitlök samt hacka och stek i smör. Skiva och stek svampen i smör, tillsätt repad timjan. Jordärtskockor i en riktigt len och smakrik soppa som värmer gott under vinterns sista dagar
Pensla med lite smör & salta. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök & morot i ett par minuter. Smör. Lägg brysselkålen i en kastrull och värm den i smöret
Kavla ut smördegen litegranna. Stek kantarellerna i smöret, salta och peppra. Mia Jordärtskocksoppa med smak av trattkantarell 243 kcal/port med oststäng 162 kcal/port utan oststäng 8 port 300 g trattkantareller (hade frysta) 3 st jordärtskocka à 20g 1 gul lök finhackad 1/4 purjolök, strimlad 3 dl mellangrädde 27% 3 dl mellanmjölk  1 msk smör 4 dl vatten 4 msk kantarellfond Persilja Salt och peppar Ca 1/2 dl vitt vin beroende på hurdan smak man vill ha Oststänger. 1 platta färdig smördeg (ca 125 g) 1/2 vispad ägg 1/2 dl riven parmesanost Gör så här. 1 msk smör. 1 platta färdig smördeg
Supergod slät soppa som Man kan göra denna maträtt hel vegansk om man utesluter smöret. Stek på dessa med krossad vitlök och smör, så att de får en stekyta
Smörj våffeljärnet med rikligt med smör och grädda potatisvåfflorna. Tips, det bränner fast ganska lätt så smörj ordentligt och vicka på våfflan lite då och då