Johansvamp recept

Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

4 port. 100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Måndag: Risotto med karljohansvamp

Måndag: Risotto med karljohansvamp

Risotto med Karl Johansvamp har inte det vackraste utseendet. Häll hett vatten över karljohansvampen. Häll i karljohansvampen och låt den bli varm
Nils Emils lammgryta

Nils Emils lammgryta

1200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller. 11 kg grytbitar av benfritt lammkött 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gula lökar 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller 1 morot 4 dl buljong 2 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 msk rönnbärsgelé salt svartpeppar 3 msk hackad persiljaSkär köttet i 2 cm stora tärningar
En mycket god ostsås

En mycket god ostsås

Jag serverade såsen till färsk ravioli med karl johansvamp och tryffel, från ICA. Ser man på, här kommer ett recept
Höstgryta

Höstgryta

Kyckling kokt i rikligt med rödvin med hela schalottenlökar, trattkantareller och karl johansvamp, timjan och morötter
Bobotie – sydafrikansk comfort food

Bobotie – sydafrikansk comfort food

Pasta, grillad fisk med fänkål, en ångande risotto med Karl Johansvamp…. Bobotie är sydafrikansk comfort food, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe
Recept: champinjonsoppa med sherry

Recept: champinjonsoppa med sherry

Lägg också ner några bitar torkad Karl Johansvamp. 5 bitar torkad Karl Johansvamp. Den här svampsoppan är verkligen en ny favorit
Karl Johan och kantarellrisotto

Karl Johan och kantarellrisotto

100 g Karl Johansvampar och kantareller. 100 g Karl Johansvampar och kantareller. Karl Johan och kantarellrisotto
Ramslökssoppa med knaperstekt Karl-Johansvamp

Ramslökssoppa med knaperstekt Karl-Johansvamp

Det blev en soppa på Ramslök som nog är den godaste soppa som jag någonsin gjort, den skulle passa på vilken finkrog som helst, den toppades med knaperstekt Karl Johansvamp

Marias köttgryta - barnversionen

ca 175 gr fint tärnad grytbitar/skinksnitzel/fläskfilé/kycklingfilé 1 burk Crème Bonjour Cuisine (valt föll på den med Karl Johansvamp idag) 1 paket Milda matlagningsgrädde - valfri fetthalt 150 gr morötter 1 gul lök, ca 100 gr (100-200 gr färska champinjoner) (1 vitlöksklyfta) 1 msk skinkfond Vitpeppar Gör så här
Lunch med Karl Johan

Lunch med Karl Johan

”och höll upp en dubbel Karl Johansvamp som var flera dm hög. Nu undrar jag om någon svampexpert där ute kan tipsa om bästa tillagningssättet av Karl Johansvamp
Fylld stor pita

Fylld stor pita

gärna karl johansvamp. Ugn 200º. Börja med degen, lös upp jästen i det fingervarma vattnet, häll i olivolja, socker, salt och duromvetemjölet, blanda väl