4 port. 100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
ett par nävar torkad och smulad Karl Johansvamp. ett par nävar torkad och smulad Karl Johansvamp. Bästväninnan gjorde en improviserad lasagne på vildsvinsfärs häromdagen och den var nog den godaste jag har ätit
1200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller. 11 kg grytbitar av benfritt lammkött 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gula lökar 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller 1 morot 4 dl buljong 2 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 msk rönnbärsgelé salt svartpeppar 3 msk hackad persiljaSkär köttet i 2 cm stora tärningar
Pasta, grillad fisk med fänkål, en ångande risotto med Karl Johansvamp…. Bobotie är sydafrikansk comfort food, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe
Det blev en soppa på Ramslök som nog är den godaste soppa som jag någonsin gjort, den skulle passa på vilken finkrog som helst, den toppades med knaperstekt Karl Johansvamp
ca 175 gr fint tärnad grytbitar/skinksnitzel/fläskfilé/kycklingfilé 1 burk Crème Bonjour Cuisine (valt föll på den med Karl Johansvamp idag) 1 paket Milda matlagningsgrädde - valfri fetthalt 150 gr morötter 1 gul lök, ca 100 gr (100-200 gr färska champinjoner) (1 vitlöksklyfta) 1 msk skinkfond Vitpeppar Gör så här
”och höll upp en dubbel Karl Johansvamp som var flera dm hög. Nu undrar jag om någon svampexpert där ute kan tipsa om bästa tillagningssättet av Karl Johansvamp
gärna karl johansvamp. Ugn 200º. Börja med degen, lös upp jästen i det fingervarma vattnet, häll i olivolja, socker, salt och duromvetemjölet, blanda väl