(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
½ tsk torkad timjan. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Koka pasta i rikligt med vatten, vi använda spagetti som var torkad
Timjan, färsk eller torkad. Jag valde att marinera dom i en karibisk jerkblandning och lime. Till det så gjorde jag ett kryddsmör med jerk och lime samt ett mos med potatis och sötpotatis kryddat med backtimjan och ugnsrostad vitlök
Ciderrimmade Baby BacksJalapeno Jerk Baby Back RibsMemphis Style Dry RibsKansas City RibsMemphis Style Wet RibsBaconvävda ribs med coca-cola glazeBabylon Baby Back RibsRibs och pulled pork
Jerk är en kryddblandning som framför allt används i karibisk matlagning. 1 tsk timjan, torkad. 1 tsk torkad vitlök. 1 tsk timjan, torkad. 1 tsk torkad vitlök