Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
Detsamma gäller mejeriprodukterna då kyldiskarna är fyllda med soja och havreprodukter. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Jerk chicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerk chicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream
Blanda soja, ketchup och honung och gnid in köttet med det också. Passade på att testa att krydda med Jerk Spice som hade jag köpt hos men det går ju säkert bra med en annan Jerk Spice om du hittar det i nån butik