Jerk soja recept

Jerk chicken, Tareq Taylors recept

0,75 dl japansk soja. habanero, eller torkad chili 1 lime, saften från 1 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk malen muskot 1 tsk five spice-krydda 0,75 dl japansk soja 1 tsk torkad timjan 1 msk solrosolja
Lamm jerk style

Lamm jerk style

Marinad4 salladslökar 6 klyfta vitlök 1 rödlök 1-3 habanero (eller scotch bonnet, justera hetta efter smak) 1 msk färsk ingefära, riven 1 msk torkad timjan 1 tsk malen kanel 0,75 dl brunt farinsocker 2 krm muskot 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk rökt paprikapulver 2 tsk salt 2-3 msk soja (t. japansk soja) 2 msk vitvinsvinäger 1 apelsin, saften 1 limefrukt, saften 3 msk rapsolja
Jerk Chicken

Jerk Chicken

Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
Jerk chicken med pumparis

Jerk chicken med pumparis

Detsamma gäller mejeriprodukterna då kyldiskarna är fyllda med soja och havreprodukter. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad

Jerk Seabream

Här gör jag en jamaicansk jerkpasta baserad på rom och kryddor som passar fantastiskt till denna typ av fisk
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

1-2 msk American steakhouse seasoning / 1-2 msk Jamaican jerk / 1-2 msk Cajun seasoning / 0,5-1 msk colmans senapspulver / 0,5-1 msk mexikansk kryddblandning / 0,5-1 msk chilipeppar / 0,5 msk spiskummin / svartpeppar från kvarn / 0,5 dl olivolja. 3 dl heinz ketchup / 1 dl heinz chilisås / 1 dl hoisinsås / 2-3 tsk worcestershiresås / 0,5 dl HP-sås / 1-2 tsk chilisås av tabascotyp / 1-2 tsk stark sweet chili / 2-3 tsk japansk soja / 1 tsk liquid smoke / 4 vitlöksklyftor / 0,5 rödlök / 1-2 msk honung /1 msk olja att fräsa i. / 1-2 msk Jamaican jerk / 1-2 msk Cajun seasoning / 0,5-1 msk colmans senapspulver / 0,5-1 msk mexikansk kryddblandning / 0,5-1 msk chilipeppar / 0,5 msk spiskummin. 3 dl heinz ketchup / 1 dl heinz chilisås / 1 dl hoisinsås / 2-3 tsk worcestershiresås / 0,5 dl HP-sås / 1-2 tsk chilisås av tabascotyp / 1-2 tsk stark sweet chili / 2-3 tsk japansk soja / 1 tsk liquid smoke / 4 vitlöksklyftor / 0,5 rödlök / 1-2 msk honung /1 msk olja att fräsa i

Veganska Oumphburgare och helvecka med Orlando’s Jamaican på Fårö

Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream
Jerkkryddade tunna revbensspjäll

Jerkkryddade tunna revbensspjäll

Blanda soja, ketchup och honung och gnid in köttet med det också. Passade på att testa att krydda med Jerk Spice som hade jag köpt hos men det går ju säkert bra med en annan Jerk Spice om du hittar det i nån butik

Senaste snackisen i frysdisken

Sojaproteinet från Food for Progress har tagit veganer och vegetarianer med storm – och nu är det köttätarnas tur"
Chili con carne

Chili con carne

I alla fall, bönor är billigt och kött är lätt att torr konservera i kryddor, typ Jerk meat, där av spridd fattigmans mat tror jag