Börjar ni middagen med att bjuda på rum punch och sedan avsluta med rom- och vaniljmarinerad ananas eller plommon tillsammans med en god glass, så får ni en god kväll med karibisk touch
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. att blanda i lime, apelsin eller för våra vuxna läsare – lite god rom
Vi hade platser bredvid varandra jag, mormor och Jerker och vi satt rätt nära vingarna. Det har ju varit mycket resande för mig på sistone, först Barcelona sen Italien och i Italien var jag både i Rom, Parma och Bergamo
Lägg den röda endiven och romansallaten ovanpå och hacka tills allting är ganska finhackat. Jerk-sås. Häll jerk-såsen i en ganska liten ugnseldfast form och använd en tång för att lägga kycklingen ovanpå
Hon använde mörkt muscavadosocker jag tog brun farin, hon använde färsk ingefära och jag tog lite extra torkad och sedan använde hon rom och cidervinäger och jag gjorde min egen blandning av krossade tomater, lite olja och vanlig vinäger
Men efter ett ganska långt sug och massor av inspiration, främst från Veronica (aka Moma's Kitchen) som gärna karibiserar det hon bakar och lagar, gjorde jag till slut slag i saken och har nu införskaffat en flaska mörk rom