Den är stark och söt och påminner mycket om paprika, både till utseende och smak. Jamaican jerk är en kryddblandning med bland annat kryddpeppar, scotch bonnet chili och vitlök
Blanda i paprika, purjolök och zucchini skurna i grova bitar och blanda runt. Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag
När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Denna gången blev det fläskytterfilé marinerad/rubbad i Jamie Olivers "Fiery Jerk Seasoning". På spetten hade vi även paprika i olika färger och nektariner
Innehåller också svartpeppar, lök, vitlök, kryddpeppar, paprika, timjan, oregano och muskotnöt. -) Jag tog denna gången Reggae Jerk Grill som har toner av chili, kanel och nejlika
Jag ändrade lite, bland annat hade jag i fänkål och röd paprika i såsen, inga färska lagerblad (hade inga hemma), annars så höll jag mig till receptet någorlunda
Där blandas papaya, mango, kokos, paprika, butternut-pumpa, bönor, julkryddor* och en massa chili. Ett mindre missöde hände och bilderna jag tog på min jerk tofu försvann