Jerk olivolja recept

Jerk chicken, Tareq Taylors recept

0,5 dl olivolja. Rostad paprika- och chilisås 2 spetspaprikor 2 röda chili 0,5 dl olivolja 1 lime, saften från 0,5 tsk havssalt
Jamaikansk Jerk Chicken med Kiwi-salsa

Jamaikansk Jerk Chicken med Kiwi-salsa

Tillsätt olivolja, citronsaft och salt och peppar. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jamaican jerk chicken. Skövde Nyheter

Jamaican jerk chicken. Skövde Nyheter

Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerk chicken. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället

Brrrrr och Jerk chicken

Tillsätt övriga ingredienser (förutom worcestershiresåsen) och rör ut med olivolja. Jerk chicken, enkelt, mycket smaker och mycket gott
Pulled Pork med goda tillbehör

Pulled Pork med goda tillbehör

1-2 msk American steakhouse seasoning / 1-2 msk Jamaican jerk / 1-2 msk Cajun seasoning / 0,5-1 msk colmans senapspulver / 0,5-1 msk mexikansk kryddblandning / 0,5-1 msk chilipeppar / 0,5 msk spiskummin / svartpeppar från kvarn / 0,5 dl olivolja. / 1-2 msk Jamaican jerk / 1-2 msk Cajun seasoning / 0,5-1 msk colmans senapspulver / 0,5-1 msk mexikansk kryddblandning / 0,5-1 msk chilipeppar / 0,5 msk spiskummin. / 0,5 dl olivolja
Jerkmarinerad fläskkarre i ugn

Jerkmarinerad fläskkarre i ugn

Olivolja. Jerk är en mångsidig karibisk kryddblandning. Man kan med fördel använda den här jerken till andra typer av kött
En hög med grillspett och en enkel sommartårta

En hög med grillspett och en enkel sommartårta

Denna gången blev det fläskytterfilé marinerad/rubbad i Jamie Olivers "Fiery Jerk Seasoning". Redan på förmiddagen skar jag ner köttet i tärningar och blandade med kryddblandningen tillsammans med lite olivolja
Spansk tortilla

Spansk tortilla

Sån åt jag, mormor och Jerker i barcelona och den var ju löjligt god då (jag menar kolla bilder HÄR)
Jerkmarinerad laxkotlett med sötpotatismos

Jerkmarinerad laxkotlett med sötpotatismos

Olivolja. Jag valde att marinera dom i en karibisk jerkblandning och lime. Till det så gjorde jag ett kryddsmör med jerk och lime samt ett mos med potatis och sötpotatis kryddat med backtimjan och ugnsrostad vitlök
Vinnande grillspett

Vinnande grillspett

Smaken på kryddningen påminner om Jerk. olivolja. olivolja. Ringla olivolja över spetten och grilla dem ca 3 minuter på varje sida (totalt 12 minuters grilltid)
BBQ-kryddade kycklingspett

BBQ-kryddade kycklingspett

Olivolja. Skär kycklingbrösten i bitar, ringla över lite olivolja och häll kryddorna över kycklingen. Olivolja