Tillsätt olivolja, citronsaft och salt och peppar. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jamaican jerk chicken, är vanligt förekommande i Karibien. jerk chicken. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. Givetvis ska kycklingen egentligen grillas, långsamt & länge, men nu blev det en variant i ugnen i stället
Jerk chicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerk chicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
Denna gången blev det fläskytterfilé marinerad/rubbad i Jamie Olivers "Fiery Jerk Seasoning". Redan på förmiddagen skar jag ner köttet i tärningar och blandade med kryddblandningen tillsammans med lite olivolja
Olivolja. Jag valde att marinera dom i en karibisk jerkblandning och lime. Till det så gjorde jag ett kryddsmör med jerk och lime samt ett mos med potatis och sötpotatis kryddat med backtimjan och ugnsrostad vitlök
Smaken på kryddningen påminner om Jerk. olivolja. olivolja. Ringla olivolja över spetten och grilla dem ca 3 minuter på varje sida (totalt 12 minuters grilltid)
olivolja. -) Jag tog denna gången Reggae Jerk Grill som har toner av chili, kanel och nejlika. olivolja. reggae jerk grillkrydda eller någon annan kryddblandning du tycker om