Ta upp paprikahalvorna och chilin och mixa dem med olja och limesaft. 1 lime, saften från. habanero, eller torkad chili 1 lime, saften från 1 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk malen muskot 1 tsk five spice-krydda 0,75 dl japansk soja 1 tsk torkad timjan 1 msk solrosolja. Rostad paprika- och chilisås 2 spetspaprikor 2 röda chili 0,5 dl olivolja 1 lime, saften från 0,5 tsk havssalt
Gnid in kycklingfiléerna med lime saft och salt. (2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning
Jerkkryddorna funkar grymt med en fruktig salsa och syrlig limedressing. Limedressing. Här har jag valt att istället för att göra det klassiska, att panera ”fisken”, i en fish taco så marinerar jag den i en BBQ sås kryddad med jerkkrydda
Blanda i en skål tillsammans med hackad koriander och pressad limejuice. Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Mix in the lemon and lime juice, chillies, coriander stalks and leaves, and some seasoning. Rub 3 tbsp of the jerk spices all over and sit the meat on a rack, in a roasting tin. Mix together the remaining 100g sugar with the pineapple juice, the remaining jerk spices and treacle, and rub half over the pork. 4 tbsp jerk seasoning (we used Bart), mixed with 2 tsp ground cinnamon. juice 2 limesLime ly-mThe same shape, but smaller than…
När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
Jerk chicken. När allt börjar bli klart så släng ihop salladen, servera den sedan med den stekta Jerk chicken och det röda riset som du kokat i kokosmjölk
Pressa saften från apelsinerna, citronerna och limen i en skål. Här gör jag en jamaicansk jerkpasta baserad på rom och kryddor som passar fantastiskt till denna typ av fisk
Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream