Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
I denna serie ingår produkterna Coconut & Pepper Tortilla (mjuk tortilla med kokosnöt och peppar), Jamaican Jerk Spices (kryddpeppar, kummin och chili) och Mango Sauce (mango, ingefära, kanel och kryddpeppar)
Jerk chicken, enkelt, mycket smaker och mycket gott. 2 tsk kryddpeppar. 2 tsk kryddpeppar. Ja usch och fy vad kallt vi har haft det här de senaste dagarna
Jag brukar bara göra Jerk på färska örter men jag fick ju prova denna. Färsk är bäst med detta funkar absolut, särskilt om man gillar julsmaker… 2 pers 2 kycklingbröst 1 röd chili 2 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk timjan 2 tsk mald kanel 1 krm mald muskot 2 krm mald svartpeppar 2 msk … 2 pers. 2 tsk hel kryddpeppar
Påminner lite om Jerk i smaken. Kryddpepparn gav verkligen en god smak. Stöt kryddpeppar i en mortel och blanda med chili, ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt och limesaft
Krossad kryddpeppar. Jerk är en mångsidig karibisk kryddblandning. Blanda vårlök, chili, kryddpeppar, timjan, muskotnöt, vinäger, olja, socker och salt
Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream