(2 pers)Ingredienser till Marinaden1 1/2 apelsin (pressad juice)1 msk riven färsk ingefärafärskriven (torkad) muskotnöt1 msk spiskummin1 msk kanel1 röd chili3 vitlöksklyftor1 gul lök1 dl rapsolja/olivolja1-2 msk agave-honung1 limesalt och peppar2 kycklingbröst (kycklinglår går också bra att använda om man föredrar det)Ingredienser till Kiwi-salsan1 mogen kiwinågra små cocktailtomater (jag använde bara gula eftersom jag hade dem hemma)1/2 schalottenlök, finhackadFärska myntablad, strimladesalt och pepparolivoljalite citron eller limesaftTillagningBörja med att förbereda kycklingen och marinaden ca 8 timmar innan tillagning. 1 msk kanel
Det är första gången jag testar att äta jamaican jerk också, och det bästa sättet att beskriva den här rätten på är nog som en sötstark curry-liknande smak på tofun som i det här receptet toppas av en fräsch salsa med lagom hetta
Det var Jerk-krydda. Förut har vi köpt färdig Jerk på burk men den har varit slut ett tag. När jag hittade ett recept på egen Jerk på bloggen NewbieCooking så hoppade jag av lycka
½ msk kanel. När det kommer till jerkryddan så har jag tidigare mortlar ihop en torr, rubaktig variant, men hemma hos Moma fick jag smaka hennes egna som var som en marinad
I denna serie ingår produkterna Coconut & Pepper Tortilla (mjuk tortilla med kokosnöt och peppar), Jamaican Jerk Spices (kryddpeppar, kummin och chili) och Mango Sauce (mango, ingefära, kanel och kryddpeppar)
Jag brukar bara göra Jerk på färska örter men jag fick ju prova denna. Färsk är bäst med detta funkar absolut, särskilt om man gillar julsmaker… 2 pers 2 kycklingbröst 1 röd chili 2 tsk hel kryddpeppar 1,5 tsk timjan 2 tsk mald kanel 1 krm mald muskot 2 krm mald svartpeppar 2 msk … 2 pers. 2 tsk mald kanel
En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. I Storbritannien där scones är väldigt vanligt, smaksätts de med allt från russin, kanel och ibland med choklad