Jazzig chili vin recept

Jazzig chili

Jazzig chili

8 3 chilifrukter (t ex spansk peppar och jalapeño) 10 vitlöksklyftor 5 torkade fikon 2 kg högrev av nöt eller älg 1 paket bacon (à 140 g) 3 msk tomatpuré 1 dl chilipulver 1 msk spiskummin rapsolja 1 dl inlagda skivade jalapeño 1 torkad chilifrukt (t ex ancho eller chipotle) 1/2 dl konc oxfond 1 l ljust öl (t ex lättöl) 2 dl vitt vin 2 lagerblad 1/2 dl paprikapulver 1 msk torkad oregano 1 msk malen koriander salt Serveringsförslag tunnbröd matyoghurt eller gräddfil riven lagrad ost (t ex västerbotten) guacamole (se länk under punkt 5) Lägg till i inköpslistan
Kreolsk Gumbo

Kreolsk Gumbo

Som så många andra filmer från Disney är även denna fylld av härlig musik och här är riktigt jazzig. Traditionellt sett så ska den innehålla vissa saker, tex okra, paprika, chili,selleri och lök
Jazzig chili

Jazzig chili

Lägg i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagdjalapeño, torkad chilifrukt, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander
Ojazzig chiligryta

Ojazzig chiligryta

Häll på vin, paprikapulver, chilisås, chutney, soya, oregano och häll på vatten så det täcker köttet och blanda ner buljong och oregano

Jazzig chili

Lägg i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagd jalapeño, torkad chilifrukt, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander