Jasminris. Det ena leder till det andra. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Jasminris kryddat med färskmalen svartpeppar & sumak…. 4 portioner jasminris. 4 portioner jasminris. En Linsgryta passade bra en dag som denna, med härliga indiska smaker… Bara ett gott Naan bröd som fattades
Jasminris. Jasminris. Hej på er. Än är det lite tidigt att stå och baka saffransbullar men saffran tycker jag är en krydda som går att äta året om, och den passar otroligt bra i matlagning - framför allt när det gäller fisk och kyckling
Kycklingsatay med jordnötssås & jasminris 4 port Kycklinginnerfileér 700 gr (fryst) 1 tsk curry Salt & peppar 2 msk smör eller olja Jordnötssås (blue dragon eller mrs cheng) färdig i burk 4 dl jasminris/8 dl vatten Gurka (skivad med osthyvel) 2 msk sweetchilisås 2 msk vatten Tina upp kycklingen Skölj riset och koka det sen enligt anvisningarna på paketet. 4 dl jasminris
Asiatisk köttfärssås med jasminris (6-8 port). 6-8 port jasminris. 6-8 port jasminris. Nu är jag åter på svensk mark efter både Chile- och Berlin-resa och det är riktigt skönt att vara hemma
Garnera med färsk koriander och skivad chili och servera med kokt jasminris. jasminris. Koka upp kokosmjölk, vatten, fond, currypasta, limeskal och saft, hackad ingefära, krossat skivat citrongräs i en gryta och låt sjuda i 5 minuter
Servera med jasminris och garnera med koriander. jasminris. Skiva kycklingfilén i tunna skivor. Skala och hacka vitlöksklyftan och skär purjolöken i skivor