Japansk recept

14 Spara
Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Dela pak choi i fyra delar på längden. Hetta upp några matskedar olja i en wok eller stekpanna. Fräs pak choi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat
80 Spara
Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta

Och använd gärna kinesisk soja istället för japansk, även det för färgens skull. 286 kcal28,5 g protein12,5 g fett13,1 g kolhydraterMarockansk kycklinggryta, 5 port500 g kycklingfiléer1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk rapsolja2,5 dl matlagningsgrädde1/2 hönsbuljongtärning2,5 dl vatten1 tsk soja1,5 tsk sambal oelek1/2 msk honung1/2 citron, rivet skal1 pkt kikärter2 msk hackad persilja (fryst går bra. Marockansk kycklinggryta, 5 port
54 Spara
Sushi "vegetarisk" göra själv

Sushi "vegetarisk" göra själv

  Gurkstavar, Avokado (skäres i stavar) Morot (skäres i fördel i stavar och kokas lite mjuka i en skvätt vatten, japansk soja, risvinäger och lite socker), Salladslök (de gröna blasten bildar ett vackert hål i sushibiten när man skär upp den i bitar), Tofu (behöver marineras med något eftersom den är så mild kanske sambalolek, soja eller sesamolja), Philadelfiaost i stavar (Fantastiskt gott),Rostade sesamfrön som man kan ha utanpå rullen, i rullen eller doppa ena sidan av en skiva i (torrostas i stekpanna under ständig närvaro annars smakar inte fröna någonting)
46 Spara
Liten spontan tjälknöl med grönsaksnudlar

Liten spontan tjälknöl med grönsaksnudlar

När knölen var klar skar jag upp den i tunna skivor och bestämde mig för att låta den marinera en stund till i en spontant ihopvispad dressing på japansk soja, tunt strimlad chili och vitlök, en liten dutt vardera av sesamolja och fisksås, en hög citronskal och lite saft samt en skvätt lag från min syltade ingefära
44 Spara
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
13 Spara
Gyoza, japanska dumplings from heaven

Gyoza, japanska dumplings from heaven

Ta ur grönsakerna och stek räkorna med lite hackad vitlök. 1/4 vitkål2 gul lök3 vitlöksklyftor 3 salladslök 2 pak soi2 morot3 cm ingefära10 cm purjolök1-2 dl Räkor (stekta för sig med lite vitlök)3-5 msk japansk soja2-3 msk ostronsås (kan uteslutas)Så här gör du. 1-2 dl Räkor
10 Spara
Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling

Någon önskade sig lite mer asiatisk mat på bloggen, så här kommer ett lättlagat och gott recept på stekt ris med kyckling - även kallat ”asiatisk pytt-i-panna”
7 Spara
Gurksallad

Gurksallad

En otroligt fräsch gurksallad från det japanska köket. 1 tsk salt2 msk socker1 msk japansk soja1 msk sesamolja0,5 dl risvinsvinäger1 finhackad röd chili1 msk sesamfrön. 1 msk japansk soja
6 Spara
Rökt Tofu!

Rökt Tofu!

Min senaste upptäckt inom matens underbara värld är rökt tofu. Sedan måste det ju inte vara just rökt tofu, eller tofu över huvud taget för den delen
Sökförslag och sidor