Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Mums säger jag om den japanska rätten Yakiniku. 1 dl japansk soja. Härliga fräscha smaker och nu på sommaren tycker jag att det passar utmärkt med ett glas matigt rosé i glaset
4 Sås 1 vitlöksklyfta 1 msk riven ingefära 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk sambal oelek Grönsaker 250 g pak choi 1/2 knippe rädisor 1 lime 1 msk olja salt och peppar Kött ca 500 g strimlad ryggbiff 1 msk olja Tillbehör 1/2 kruka gräslök 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag kom japanska köket på besök och det blev riktigt gott. 1/4 dl mirin (en slags japansk söt risvinäger – finns oftast i vanliga affärer). 1/2 dl japansk soja. 1/4 dl mirin (en slags japansk söt risvinäger – finns oftast i vanliga affärer). 1/2 dl japansk soja
En sådan rätt är Yakiniku - en typ av biffwok med rena, japanska smaker. Det bästa med yakiniku. En sådan rätt är Yakiniku - en typ av biffwok med rena, japanska smaker
japansk soja. Blanda alla ingredienser utom sesamfrön och purjolök. Låt köttet marinera i 2–6 timmar. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme
Yakiniku är en typ av biffwok med rena, japanska smaker. Jag älskar japansk mat. Chicken Teriyaki och Beef Teriyaki står på toppen av favoritlistan, men så gör även Yakiniku
Köttfärs Yakiniku är en ganska snabb rätt med mycket smak. Det här är en japansk rätt som ska göras med kött egentligen men funkar bra att göra med köttfärs också