Skär under tiden moroten i tunna stavar och strimla vitkålen tunt. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Tunnt strimlad vitkål eller savoykål stekta eller wokade aldente. Och sist jag lagade mat valde jag att till de vuxna servera ”Japansk Högrevsgryta” Till barnen blev det ”Ninja soppa med nudlar”
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Först riset, sedan vitkålssalladen och sist smular du över laxen. 500 g vitkål, finstrimlad. 2 tsk tamarisoja eller 1 msk japansk soja (tex Kikkoman). 500 g vitkål
Japansk majonäs och alger finns på affären JFK som ligger vid södra station i Sthlm. Det funkar med vanlig majonäs men blanda ut den med lite citron eftersom den japanska är lite lättare och syrligare
Vitkålen försvinner inte av sig själv så vi lagar lite mer mat med vitkål. Strimla sockerärtorna fint på längden, strimla purjolöken, moroten och vitkålen