Japansk tofu recept

Enkel japansk sushibowl med tofu, grönkål och sesamfrön

Enkel japansk sushibowl med tofu, grönkål och sesamfrön

Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram tofu , fast, 250 - 300 gram 0,5 dl maizena 1 dl apelsinsaft , 1 - 1,5 dl (2-3 apelsiner) 1 st apelsin , skal från en apelsin=50 g 2 msk mango chutney 2 msk olivolja 2 msk ljus soja , japansk 2 tsk ingefära , riven 2 klyfta(or) vitlök , pressade 0,5 st röd chilifrukt , finhackad Köp receptet
Friterad tofu

Friterad tofu

Skär tofu i kuber. Rulla i maizena och fritera (inte för många i pannan) i olja tills tofun är gyllene och krispig
Rökt Tofu!

Rökt Tofu!

Min senaste upptäckt inom matens underbara värld är rökt tofu. Sedan måste det ju inte vara just rökt tofu, eller tofu över huvud taget för den delen
Marinerad tofu

Marinerad tofu

Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Stekt tofu med ris

Stekt tofu med ris

Skär tofu i cm-tjocka skivor. Lägg riset på en varm tallrik och lägg tofun över. 5 msk japansk soja. 125 g fast tofu
Chilibakad tofu med sötsur sås

Chilibakad tofu med sötsur sås

4 Tofu 540 g tofu 150 g shiitakesvamp 150 g haricots verts pressad saft av 1/2 apelsin 1/2 msk riven färsk ingefära 1/2 tsk chiliflakes 2 msk japansk soja 1 msk olja 4 port ris Sötsur sås 1 dl strösocker 4 msk ketchup 1 dl vinäger (gärna äppelcidervinäger) 1 1/2 dl vatten pressad saft av 1/2 apelsin 1 msk japansk soja 1 msk potatismjöl Till servering 100 g ärtskott Lägg till i inköpslistan
Agadashi tofu

Agadashi tofu

Det här är en av mina absoluta tofufavoriter. Kombinationen av varm frasig och len tofu, den salta såsen, lökens umami och rättikans friska rädissmak är oslagbar
Yam Tofu

Yam Tofu

Tärna tofun. Hetta upp olja i en varm stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun på alla sidor. Häll av tofubitarna på hushållspapper
Mapo tofu

Mapo tofu

Smaka av med japansk soja, sesamolja, och socker. Men förra lördagen gjorde jag Mapo tofu, en kinesisk rätt
Mapo Tofu, Jennie Walldéns recept

Mapo Tofu, Jennie Walldéns recept

800 g fast tofu 300 g fläskfärs 4 salladslökar, tunt skivade 4 klyfta vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, finhackad 1 msk chiliflakes 3 tsk sichuanpeppar, nymortlad 1 msk sesamolja 2 msk bönsås, black bean sås 2 msk sambal oelek 2 msk sake 2 msk strösocker 2 msk japansk soja 5 dl vatten 2 msk majsstärkelse 2 msk vatten neutral olja, att steka i 4 port ris, jasmin eller japanskt
Agadashi tofu

Agadashi tofu

Det här är en av mina absoluta tofufavoriter. Kombinationen av varm frasig och len tofu, den salta såsen, lökens umami och rättikans friska rädissmak är oslagbar
Tofu med enbärssås

Tofu med enbärssås

Japansk soja. En knaprig tofu med en gräddig lingonsås, samt ugnsbakad potatis med ramslöksolja. När den är färdigstekt och fortfarande varm, stänker du på japansk soja på båda sidorna
Panerad tofu med spenat

Panerad tofu med spenat

Servera tofun med ris, spenat, groddar, srirachasås och japansk soja. japansk soja. Skiva tofun och vänd i sojablandningen
Stekt tofu med ris

Stekt tofu med ris

5 msk japansk soja. 125 g fast tofu. 5 msk japansk soja salt och peppar råsocker ev 125 g fast tofu 0. 1 st schalottenlök
Krispig tofu med mango chutney

Krispig tofu med mango chutney

500 g fast tofu, tärnad 1 dl majsstärkelse 4 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt, finhackad 3 dl apelsinsaft 0,5 dl mango chutney 0,5 dl olivolja 0,5 dl japansk soja