Japansk teriyakisås recept

Teriyakisås Teriyakimarinad

Teriyakisås Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Japansk biff med rostade grönsaker.

Japansk biff med rostade grönsaker.

Blanda teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och majsenamjölet i en kastrull. Servera köttet med de rostade grönsakerna och teriyakisåsen
Teriyakisås

Teriyakisås

dl japansk soja. Koka upp samtliga ingredienser och låt sjuda på låg temperatur i 1,5 - 2 timmar. Vill man ha en fastare sås så kan man reda med maizena
Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Teriyakisås eller Teriyakimarinad

Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek. Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas
Japansk biffsallad

Japansk biffsallad

0,5 dl teriyakisås. Blanda teriyakisås och 2 msk olja till dressingen. 0,5 dl teriyakisås. Tittar in en sväng här på bloggen
Teriyakisås och ett serveringsförslag

Teriyakisås och ett serveringsförslag

Här kommer min variant av den teriyakisås som mamma bjöd på i veckan. Teriyakisås - 4 portioner 2 dl japansk soja 1,75 dl vatten 4 msk strösocker 4 msk honung 4 tsk risvinsvinäger (vitvinsvinäger fungerar med) 1 msk riven ingefära 1 msk pressad vitlök 5. 2 dl japansk soja
Lite japansk inspirerat blev det idag!

Lite japansk inspirerat blev det idag!

Tillsätt grädde, buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Sen blev det som vanligt en middag med ett recept på bloggen, det blev lite japanskt inspirerat

Japanskt i skärgården

Dessutom behövs salt, peppar, olja, soja och teriyakisås. Jag hittade en japansk-inspirerad rätt som verkade  lättlagad och faktiskt blev supergod
Teriyakisås

Teriyakisås

Teriyakisås eller Teriyakimarinad är en söt japansk sojasås som är mycket god att marinera och grilla fisk, kött, grönsaker eller kyckling med
Teriyakisås

Teriyakisås

Förra veckan wokade vi ihop lite kylskåpsrester från grönsakslådan, och nästan alltid när vi wokar använder vi oss av ett gammalt recept på en slags teriyakisås som vi har hittat i någon tidning, oklart vilken
Asiatiska vegobullar i teriyakisås

Asiatiska vegobullar i teriyakisås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Asiatiska vegobullar 600 gram sojafärs , tinad 1 st röd chilipeppar 2 klyfta(or) vitlök 2 msk färsk ingefära , riven 1 msk japansk soja 0,5 msk grönsaksbuljong 0,25 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk rapsolja 3 dl teriyakisås 1 dl vatten 1 msk sesamfrön Tillbehör 2 dl jasminris , 4 port 250 gram broccoli 125 gram raw slaw 1 kruka(or) färsk koriander 1 st lime 2 tsk rapsolja 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lax med teriyakisås

Lax med teriyakisås

Teriyakisås är en japansk sojasås med härligt sötsur smak. Häll teriyakisåsen över fiskbitarna. (Vete används vid tillverkningen av teriyakisåsen, men den färdiga produkten är fri från gluten)
Halstrad makrill med teriyakisås och stekt sallad

Halstrad makrill med teriyakisås och stekt sallad

Lägg upp fisken på tallrik och pensla på båda sidor med den kokta teriyakisåsen. 1 dl japansk ljus soja. Teriyakisås1 dl japansk ljus soja 3 msk mirin 2 tsk honung 1 msk färsk ingefära 1 klyfta vitlök ev redning (maizena)
Okonomiyaki – japansk omelett

Okonomiyaki – japansk omelett

Bred ut teriyakisås på den färdiga omeletten7. Misomajonnäs1. Knäck ägget i en liten smal bunke med höga kanter, tillsätt misopasta och rapsolja