dl japansk soja. Koka upp samtliga ingredienser och låt sjuda på låg temperatur i 1,5 - 2 timmar. Vill man ha en fastare sås så kan man reda med maizena
Här kommer min variant av den teriyakisås som mamma bjöd på i veckan. Teriyakisås - 4 portioner 2 dl japansk soja 1,75 dl vatten 4 msk strösocker 4 msk honung 4 tsk risvinsvinäger (vitvinsvinäger fungerar med) 1 msk riven ingefära 1 msk pressad vitlök 5. 2 dl japansk soja
Tillsätt grädde, buljong, teriyakisås, soja, peppar och vispa ner matyoghurt blandat med vetemjölet. Sen blev det som vanligt en middag med ett recept på bloggen, det blev lite japanskt inspirerat
Förra veckan wokade vi ihop lite kylskåpsrester från grönsakslådan, och nästan alltid när vi wokar använder vi oss av ett gammalt recept på en slags teriyakisås som vi har hittat i någon tidning, oklart vilken
Teriyakisås är en japansk sojasås med härligt sötsur smak. Häll teriyakisåsen över fiskbitarna. (Vete används vid tillverkningen av teriyakisåsen, men den färdiga produkten är fri från gluten)
Lägg upp fisken på tallrik och pensla på båda sidor med den kokta teriyakisåsen. 1 dl japansk ljus soja. Teriyakisås1 dl japansk ljus soja 3 msk mirin 2 tsk honung 1 msk färsk ingefära 1 klyfta vitlök ev redning (maizena)