Vi äter ju i princip aldrig efterrätt men på nyår föreslog Johannah att vi skulle göra den här crème brûléen efter Frida Ronges recept och även om det låter något, eh, märkligt med japansksoja i kan jag meddela att det var otroligt gott
Rör ihop soja, vatten, socker, honung, vinäger, vitlökspulver och ingefära i en kastrull. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås
Detta blandas sedan med ägg, olja, vatten och soja. Dags att ta ett kliv in i det Japanska köket. Vispa upp ägget tillsammans med olja, vatten och soja i en skål
Utöver salladen hade jag skivad avokado, japansksoja, inlagd ingefära och wasabi. Den här fantastiskt goda laxen serverades rå tillsammans med japanska tillbehör
2 dl japansksoja. 150 g sojabönor. 1. Lägg en lergryta i blöt i 20 min. 2. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra och lägg det i lergrytan
Kan se lite läskig ut med sin svarta färg från soja men är riktigt gott. Det här är en japansk rätt som ska göras med kött egentligen men funkar bra att göra med köttfärs också