Den blev faktiskt sjukt god, och gick fort när man väl hackat lite grönsaker. Det finns ju en fördel med att vabba, och det är ju att man hinner laga lite mer omsorgsfull mat än vardagens snabba lösningar
Enkel vegansk vietamesisk nudelsoppa – Pho. Grönsaker. Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser
Ramen är en japansknudelsoppa. Servera med sjögräsnudlar/shiratakinudlar, kokt ägg, lök, god olja att ringla över (och för att få upp fettet) frön, nötter, gröna bladgrönsaker, svamp, kål, färsk chili, sidfläsk, avokado ja egentligen allt du har hemma fungerar… Låt fantasin flöda och variera innehållet
Särskilt japansk och koreansk mat. Strö det exempelvis över din bibimbap eller nudelsoppa. Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept
Japansk soja. En nudelsoppa av och på det du har hemma helt enkelt. Toppa med dina grönsaker. Valfria grönsaker du har hemma (jag hade ärter, gröna sojabönor, plommontomater och en halvskrumpen morot men ta det du hittar i kylen
Lövbiff och räkor i frysen, ett halvätet paket äggnudlar i skafferiet och lite halvledsna grönsaker i kylen blev till en liten nudelsoppamedgrönsakermed biffspett och grillade räkor till
noristrimlor eller wakame (japanskt sjögräs som är mycket nyttiga). Dottern gillar soppor, bland annat den här goda och nyttiga vietnamesisk-inspirerade nudelsoppanmed lax och grönsaker