Rör ihop mjölk, gräddmjölk, ägg, socker och ev. standardmjölk. gräddmjölk (6 %). 1. Börja med karamellen. Blanda socker med första delen av vattnet och koka allt gyllenbrunt i en kastrull
4 dl vetemjöl 4 dl mjölk 4 ägg 300 g vitkål, fint strimlat 140 g bacon, strimlat 4 msk Okonomiyakisås (eller ca 2 msk soja blandat med 4 msk ketchup) 2 msk japansk majonnäs (eller vanlig majonnäs med lite mjölk)
Blanda grädde, mjölk, äggula, socker och soja i en skål och häll upp i smorda, ugnssäkra formar. Vi äter ju i princip aldrig efterrätt men på nyår föreslog Johannah att vi skulle göra den här crème brûléen efter Frida Ronges recept och även om det låter något, eh, märkligt med japansk soja i kan jag meddela att det var otroligt gott
Den kinesiska är mycket saltare än den japanska. Häll på grädde och vatten och tillsätt soja (Använder du kinesisk och inte japansk soja till såsen räcker det med 1 msk
)Blanda allt på en smord ugnsplåt med timjan, grädde, mjölk, kryddor och hälften av den rivna osten. 1 dl mjölk. 1 1/2 dl ströbröd eller panko (japanskt ströbröd). 1 dl mjölk. 1 1/2 dl ströbröd eller panko (japanskt ströbröd)
Häll i grädde mjölk vatten sambal soja och buljongtärningen och häll över i grytan. 600 gram lövbiff i strimlor2 morötter i slantar1 purjolök i skivor2 hackade vitlöksklyftor2 msk gul curry1 tsk sambal oelek1 hackad röd chili1 msk japansk soja2,5 dl grädde1,5 dl mjölk1,5 dl vatten1 köttbuljongtärningsalt svartpepparsmör till stekningenLägg lergrytan i vatten i 20-30 minuter innan den ska användas. 1 msk japansk soja. 1,5 dl mjölk