Det här smarriga receptet med lövbiff fick jag i Receptklubben förra gången. Och nu på torsdag är det dags för receptklubben igen o denna gång är det jag som är "värdinna"
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 påse salladslök (à 125 g) 1 lime salt och peppar 1 kruka koriander 4 port glasnudlar Lövbiff 2 msk honung 2 msk japansk soja 2 msk vatten ca 500 g lövbiff 2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Skär lövbiffen i ca 5 cm breda skivor. 600 g lövbiff. Strimla lökarna och skiva det gröna på purjolöken. Krossa vitlöksklyftorna och skär tomaterna i klyftor
Teriyaki är en japansk sås med sojabas…. Detta är för en person, det är bara att öka efter antal och hur mycket smak man vill ha på lövbiffarna, räknade med en matsked philadelfiaost till varje lövbiff och styrka på resten det blir som man själv tycker
600 g fint strimlad lövbiff. 1 dl japansk soja. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 minuter