Det här är fantastiskt gott och även detta från det japanska köket. Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Nja… Jag kommer återkomma om vad vi själva ska äta på julafton, men en av delarna kommer vara den här fräscha gurksalladen, som för övrigt passar lika bra till vardags
Japansk soja. Halstrad tonfisk med avocado & gurksallad. Japansk soja. Servera tonfisken på en salladsbädd, toppa med gurksalladen, sojamajonäs och grönkålschips
Den svala gurksalladen med granatäpple och fetaost passar perfekt till. Gurksallad. Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen
Servera strömmingen med gurksalladen och potatismoset. ca 2 dl panko (japanskt ströbröd). 600 g strömming 1 ägg ca 1,5 dl vetemjöl ca 2 dl panko (japanskt ströbröd) 2/3 gurka 1-2 kålrabbi 1 silverlök, strimlas 1 dl grov och söt senap 1 msk äppelcidervinäger 0,5 tsk honung 2 dl dill, finhackad ca 1,5 dl gräslök, finhackad 100 g smör, brynes 1 kg mjölig potatis ca 2 dl mjölk 3 msk smör, att steka i rapsolja, att steka i salt och peppar
Jättegott till detta är gurksallad med het chili (på bilden) >>. Häll på japansk soja och ostronsåsen. 1 dl japansk soja0,5 dl risvinsvinäger0,5 dl socker2 cm ingefära 1 vitlöksklyfta1 vårlökBlanda till dippsåsen så den får stå och dra sig lite. 1/4 vitkål2 gul lök3 vitlöksklyftor 3 salladslök 2 pak soi2 morot3 cm ingefära10 cm purjolök1-2 dl Räkor (stekta för sig med lite vitlök)3-5 msk japansk soja2-3 msk ostronsås (kan uteslutas)Så här gör du. 1 dl japansk soja