Idag lagade jag vegetariska dumplings till lunch. I tidningen serverades en rödkålssallad med koriander till dumplingsen och det tror jag hade blivit ett perfekt tillbehör
3 msk japansk soja. Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
svartpeppar, japansk soja. Som jag förstått är dumplings ett samlingsnamn på dessa små härliga degknyten som man kan fylla med vad kylskåpet har att bjuda på
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan
I veckan gjorde min kompis Cecilia och jag dumplings. Då min bambukorg är liten och antalet dumplings var så många så ångkokade vi några i korgen och resten i en stekpanna med hög kant
Hon bjöd på japanskt. Dessa dumplings var till förrätt. Häll på japansk soja och ostronsåsen. 3-5 msk japansk soja. 1 dl japansk soja. 3-5 msk japansk soja. 1 dl japansk soja
Stek i het traktörpanna utan att dina dumplings vidrör varandra, de kan då lätt fastna i varandra. Servera dina dumplings rykande heta med dippsåsen och wasabirucolan