Japansk chutney recept

Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Krispig tofu i en sanslöst god sås med apelsin och mango chutney

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram tofu , fast, 250 - 300 gram 0,5 dl maizena 1 dl apelsinsaft , 1 - 1,5 dl (2-3 apelsiner) 1 st apelsin , skal från en apelsin=50 g 2 msk mango chutney 2 msk olivolja 2 msk ljus soja , japansk 2 tsk ingefära , riven 2 klyfta(or) vitlök , pressade 0,5 st röd chilifrukt , finhackad Köp receptet
Krispig tofu med mango chutney

Krispig tofu med mango chutney

500 g fast tofu, tärnad 1 dl majsstärkelse 4 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt, finhackad 3 dl apelsinsaft 0,5 dl mango chutney 0,5 dl olivolja 0,5 dl japansk soja
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Mango chutneyfilé med couscous. mango chutney. mango chutney. Bred mango chutney på filén. 2 dl japansk soja. 2 dl japansk soja
Indiska kycklingfärsbullar i himmelsk sås

Indiska kycklingfärsbullar i himmelsk sås

2 msk japansk soja. 2 msk mango chutney. 2 msk japansk soja. 2 msk mango chutney. Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags
Kinesisk fläskgryta

Kinesisk fläskgryta

3 morötter / 0,5 röd spetspaprika / 1 stor gul lök / 100 g rotselleri / 4 vitlöksklyftor / 75 g sockerärtor / 5 cm ingefära / 0,5 kg fläskgrytbitar / 1 msk sichuanpeppar / 1 msk sambal oelek / 1 tsk tamarindpasta / 2 msk kinesisk soja / 3 msk japansk soja / 2,5 dl vatten / 2 msk halvtorr sherry / 1 msk mango chutney / 1 dl terriyaki sås / rapsolja att fräsa i. Låt koka upp och koka ca 10-15 minuter, tillsätt mango chutney, de frästa grönsakerna, den rivna ingefäran och de strimlade sockerärtorna. / 3 msk japansk soja. / 1 msk mango chutney
Godaste marinaden till kyckling

Godaste marinaden till kyckling

2 msk japansk soya. 1 dl mango chutney. 2 msk japansk soya. 1 dl mango chutney. Grillsäsongen är igång. Eller hur
Fläskytterfilé med asiatisk touch

Fläskytterfilé med asiatisk touch

Blanda kokosmjölk med chutney, soja, sambal oelek. 1/2 dl mangochutney. 1 msk japansk soja. 1/2 dl mangochutney. 1 msk japansk soja
Frasiga vårrullar med två dippsåser

Frasiga vårrullar med två dippsåser

20-23 ark vårrulledeg, ca 12 x 12 cm 50 g glasnudlar, tunna 250 g kycklingfärs olja, till stekning 150 g vitkål, strimlad 150 g morot, riven 1 klyfta vitlök, stor riven 1 röd chilifrukt, finhackad 1 msk färsk ingefära, riven 1,5-2 msk ostronsås 2 msk japansk soja rapsolja, till stekning/fritering av vårrullarna salt svartpeppar, nymalen. 1Hoisin- och mango chutney-dipp1 dl hoisinsås 2 msk mango chutney 0,5 msk japansk soja limesaft, efter smak salt. 1Sojadipp0,75 dl japansk soja 0,5 tsk honung 0,5 msk risvinäger 1 tsk sesamolja 1 tsk sesamfrön, rostade 1 msk färsk koriander, finhackad
Kinesisk plommonchutney

Kinesisk plommonchutney

Har du som jag turen att få plommon av en snäll vän, så kan du göra den här smakrika chutneyn inspirerad av kinsesisk plommonsås
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Ananaschutney. Värm på chutneyn så att den blir ljummen. 2 dl japansk soja. Låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills chutneyn blivit simmig utan att ananasen kokat sönder helt, smaka av med lite salt. 2 dl japansk soja
Chilikyckling med mangosås

Chilikyckling med mangosås

Blanda crème fraiche, sweet chili, mango chutney och hackad koriander. 5 dl japansk soja. 2 msk mango chutney
Limelax med nudelsallad

Limelax med nudelsallad

Lite sesamolja och japansk soja rådar bot på det. Tillsätt chili, fisksås, sesamolja, soja, mango chutney och rödlök
Äppelskinka

Äppelskinka

Blanda skinkstek, strimlad schalottenlök, pressad vitlök, curry, ingefära, kanel, mango chutney och soja i en bunke